Dvaja opití vodiči si striedali auto, nezastavila ich ani zrážka

25.09.2023 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 25. septembra (TASR) - Polícia obvinila dvoch vodičov z jazdy pod vplyvom alkoholu. Ako o tom TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v nedeľu (24. 9.) jazdili na jednom aute obaja opití, jeden bez vodičského oprávnenia a druhý v zákaze činnosti.

K prípadu došlo medzi obcami Kamenná Poruba a Dávidov. "O 2.00 h viedol 35-ročný muž osobné vozidlo po danom úseku cesty, pričom nabúral do zaparkovaného osobného auta. V jazde však pokračoval ďalej až k cintorínu, kde si za volant sadol spolujazdec, 18-ročný mladík. Ten viedol auto až do obce Dávidov," povedala Ligdayová.

Policajná hliadka vozidlo zastavila a podrobila oboch miestnych vodičov kontrole. U staršieho muža dychová skúška presiahla hodnotu 1,8 promile a zároveň bolo zistené, že nemá vydané vodičské oprávnenie a nie je držiteľom vodičského preukazu. "Mladší, 18-ročný vodič mal výsledok dychovej skúšky nad 1,1 promile a ten zase má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel do apríla 2024," doplnila Ligdayová.

Starší muž bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, mladší bol obvinený z trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obaja vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia.
 

Vyberte región